top of page
  • Yazarın fotoğrafıSomnur van der Kraan

Ihlamur/ Linden


"Şükürler olsun doğa anaya , benim sağlıkla yaşayabilmem için orada her şey var, eğer hastalanırsam gene herşey orada var."

Şarkılara ve şiirlere ilham vermiş olan bu romantik sakinleştirici bitkinin yaz aylarında çevreye yayılan nefis bir raiası vardır. Güzel yaprakları, gümüşi rengiyle güçlü ve güzel bir ağaçtır Ihlamur. Ihlamur ağacının yaprakları yürek şeklindedir ve kırık beyaz dantelsi çiçekleri ikinci ince uzun yaprağın ortasından narin dallarla dışarıya uzanır. Her şekilde huzur ve sevginin ifadesi olan güçlü ama mütevazi koca ağaçlardır. İnsanlara huzur, güven ve sevgi veren bu güzel ağaç kutsal sayılan bir ağaçtır. Ihlamur ağacı aşkın ifadelerinden biridir.

Günün yorgunluğunu atmak için limonlu bir fincan ıhlamur içmek halk arasında oldukça yaygıdır.

Ihlamur Malvaceae ailesinden (Ebegümecigiller) Tilia Kuzey yarım kürede ılıman ve tropikal bölgelerde yaşarlar.

Çiçekleri ve yaprakları güneşte kurutulduğunda şifası güçlenir ve genellikle ilaç olarak çiçekleri yapraklarıyla birlikte demlenip içilir. Soğuk algınlığında özellikle burun tıkanıklığı, boğaz ağrısı, bronşit, başağrısı (nedeni ne olursa olsun) iyi gelir. Adaçayı ile birlikte içilirse soğuk algınlığı için daha güçlü bir çay elde etmiş olursunuz.

Ihlamur’ un sakinleştirici özelliği kronik yüksek tansiyon, sinirsel yüksek tansiyon, uykusuzluk, uyku bozukluğunda güçlü bir ilaçtır.

Aynı zamanda Ihlamur terlemeye neden olması ve idrar salgılamayı desteklemesi nedeniyle toksiklerin hem cilt hem de idrar yoluyla kolayca atılmasını sağlar. Kas spazmından dolayı idrar yapmada güçlük varsa bu konuyu da çözebilen bir doğal harikadır.

Lapasını hazırlayıp direk cilt üzerine uygulandığında romatizmal eklem ağrılarını rahatlatır ve bir derecede iyileşmesini sağlar, bacak altı kısmında oluşan yaraların iyileşmesinde de yardımcıdır. Cilt kaşıntılarını da rahatlatır.

Ihlamur’ u demleyip soğuttuktan sonra yüzünüze pamuk veya havlu aracılığıyla uyguladığınızda yüzünüzdeki başınızdaki gerilim azalacak ve daha da gzüelleşeceksinizdir.

Kullanımı: Genellikle çiçekleri demlenip içilir, kapsül olarak da bulunmaktadır. Yüzeyden kullanım için lapası hazırlanır ve uygulanır.

Yan etkisi: Bulunmamış.

Şifa OL’sun


76 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

©MysiaLuna-Somnur van der Kraan

bottom of page