top of page

ORGANLARIMIZIN ÇALIŞMA SAATLERİ

Güncelleme tarihi: 3 Kas 2022


Ben inanıyorum ki hepimiz beden-ruh-zihin üçlüsünü bir arada tutabilirsek o zaman dayanıklılığımız artar yani kendimize sağlıklı, uzun bir ömür veririz, yükselen enerjimizle birlikte hayatımıza iyilikleri ve güzellikleri çekeriz. Yediğimiz, içtiğimiz her şey bizim kendi kimyamıza uygun olduğunda varlığımız daha güçlenir. Güçlenen varlığımızla birlikte korku ve endişelerimizde azalır dolayısıyla sevgi dolu bir yürekle zihnimizde olumlu düşüncelere yer vererek kendimize enerjisi yukarıda yani yaşam enerjisi yüksek, bolluk ve bereket dolu, sevgi dolu ilişkiler ve güzelliklerle donanmış bir hayat yaratırız.

Olumlu bir zihin için yalnız ruhsal çalışmalara yetmez, yer yüzündeki varlığımızı sağlıklı bir ortamda, iyi gıdalarla besleyerek ve sağlıklı bir ortamda karanlık olan zaman diliminde uyutursak o zaman bütünleşme de gerçekleşir. Organlarımızın hepsinin bir çalışma zamanı vardır, eğer bunu bilirsek ne zaman ve ne kadar dinlenmemiz, hangi saatlerde uyumamız gerektiğinin de farkında olarak yaşarız.

Aşağıdaki şablonda elementlerle ilişkili olarak organların çalışma saatlerini görebilirsiniz:

Sabah 3-5 arası akciğerler: Akcğerler Çi enerjisi denilen yaşam enerjisini meridyenler arasında taşımakla sorumludur ve bundan dolayı da ümmin sisteminin korunmasını sağlar. Aynı zamanda duygusal olarak kederle ilgilidir. Üzüntü ve kederle mücadele ettiğiniz bir dönemdeyseniz bu saatler arasında uyanabilirsiniz..

Sabah 5-7 arası kalın barsaklar: Barsak hareketlerinin en uygun olan saatleri. Kalın barsaklar bedensel ve ruhsal "bırak gitsin" demektir. Kabızlık, kuru dışkı, cilt döküntüleri ve kendini sıkışıp kalmış hissetmek kalın barsaklardaki işlev bozukluğu belirtileridir.

Sabah 7-9 arası mide: Midenin görevi yiyecekleri sindirip, ayrıştırmaktır. Bu saatler güçlü ve sağlıklı bir kahvaltı yapmanın en iyi zamanıdır. Dengesi bozulursa fazla asit üretimi başlar, reflü, mide ülseri, kötü kokan nefes belirtileri görülürür.

Sabah 9-11 arası dalak: Dalak gıdalardan gelen besin özlerinin enerjiye dönüşmesini sağlar ve bu enerjiyi diğer organlara dağıtır. Bu saatlerde güzel bir bitki çayı içmek veya hafif bir şeyler yemek dalağımızı desteklememize yardım eder. Tarçın, yam (tatlı patates), hurma ve mercimek dalağımızı daha çok destekleyen gıdalardır.

Sabah 11- öğlen 1 arası kalp: Bu saatler dinlenmek için en uygun olan zaman dilimidir, bir siesta yapabilir veya öğlen yemeğinizin tadını çıkartabilirsiniz. Kalp hem duygusal hem de fiziksel olarak fazla sıcaklıktan hoşlanmaz, dolayısıyla kahveden, stresten, yoğun egzersizden ve tansiyonunuzu yükseltebilecek herhangi bir şeyden uzak durun. Semptomlar dengesiz çarpıntı, kısa nefes, soğuk el ve ayak, uykusuzluk olarak ortaya çıkar.

Öğlen 1- 3 arası ince barsaklar: İnce barsaklar bulanık sıvıyla berrak sıvıyı birbirinden ayırır ve bunları sırasıyla idrar kesesine ve kalın barsağa taşır. Eğer gün boyu yeterince su içmediyseniz bu saatlerde çok daha fazla kuruma (dehidrasyon) hissedersiniz. Dengesi bozulduğunda oniki parmak barsağı ülseri, şişkinlik veya, gaz ortaya çıkabilir.

Öğleden sonra 3-5 arası idrar kesesi: Bu saatler enerjinizin en çok düştüğü saatlerdir, özellikle de yeterince su içmediyseniz. İdrar torbası idrar salgılar ve depolar ve tuzlu gıdalarla beslenir. Bu saatler arasında miso veya brothy (içinde sebze ve balık parçaları da olan misolu bir uzak doğu çorbası) veya vegi broth ( aynı çorbanın sadece sebzeyle yapılmış olanı) içilmesi idrar kesesini ( bağlı olarak böbrekleri ve diğer eşleşen organları) güçlendirecektir. Dengesi bozulduğunda idrar yapılıken yanma, mantar enfeksiyonu veya idrar tutamamaya neden olabilir.

Akşam 5-7 arası böbrekler: Böbrekler sağlıklı üreme, gelişme ve büyümeden sorumludur. Bazı aktiviteler böbrekleri sağlıklı tutar; örneğin biraz tuzla tatlandırılmış sağlıklı bir yemek (ama çok fazla olmamak kaydıyla) ve sevişmek özünde böbrekleri sağlıklı tutacaktır. Eğer böbrek meridyeninde dengesizlik olursa seksüel sorunların artması, bel ağrısı veya saçlarda erken ağarma görülebilir.

Akşam 7-9 arası perikard (Kalp zarı) : Kalp zarını desteklemek için bu saatlerde rahat bir uykuya hazırlanmak için okumak, meditasyon yapmak, hafif bir beden esnetici egzersiz veya sevdiğinize sarılıp uzanmak ya da bir hayvan dostunuzu okşamak iyi gelecektir.

Gece 9-11 arası San Jiao (Triple Burner) meridyeni: Bu saatlerde Çin tıbbı özellikle kış aylarında yatağa gidip uyumanızı önerir.

Gece 11-1 arası safrakesesi: Fiziksel olarak safranın görevi safrayı depolamak ve salgılamaktır. Ama duygusal olarak özgüven ve karar vermeyi destekler.

Gece 1-3 arası karaciğer: Karaciğerin görevi kanı temizlemek ve kanı depolamaktır. Bu saatlerde uyumuyor ve karaciğeri yoracak yiyecek ve içecekler alıyorsanız karaciğeriniz yıpranacaktır, özellikle alkolden uzak durmanız önerilir. Karaciğer aynı zamanda öfkeyle ilgilidir eğer bu saatlerde uyuyamıyorsanız neye öfkeliyseniz onu serbest bırakın, gitsin.


280 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

DOSTLUK

bottom of page